Boekje 'Tien Perspectieven uit de Natuur' / 'Ten Perspectives from Nature'

Boekje 'Tien Perspectieven uit de Natuur' / 'Ten Perspectives from Nature'

De natuur is een belangrijke bron van inspiratie voor samenwerking, voor processen, voor bedrijfsvoering. In het boekje ‘Tien perspectieven uit de natuur’ geven Bowine Wijffels van Cailin Partners, Douwe Jan Joustra en Caroline van Leenders zeer verassende lessen mee met paddenstoelen, paarden, eenden, korstmossen en zelfs complete ecosystemen als belangrijke leermeesters…… De perspectieven helpen bedrijven en organisaties om te gaan met verandering en complexiteit! 

Also available in English!

We are very proud to present the English translation of our in the Netherlands very successful booklet ‘Ten perspectives from nature’.We thank the ministry of economic affairs for the translation.

Ten perspectives from Nature PDF

De natuur zit vol is met waardevolle patronen en wetmatigheden. Waardevol omdat de natuur een zeer effectieve strategie heeft in het omgaan met de omstandigheden op deze planeet. Patronen die ons een nieuw perspectief geven op onze eigen wijze van organiseren, communiceren, inrichten. De tien perspectieven worden afgesloten met een beschouwing over leiderschap.

Leren van de natuur betekent vooral leren omgaan met dynamiek en onzekerheid, circulair denken, ontwerpen en denken in verbindingen & relaties en interdependentie. De natuur is systemisch en gedraagt zich als een geheel. De auteurs hebben dit benoemd in tien perspectieven. Ter ondersteuning bij het uitvoeren van deze nieuwe manier van kijken.

Klik hier voor de PDF 10_perspectieven_uit_de_natuur 2013

And the english version: PDF Ten perspectives from nature 2014

 

Lezing of workshop?

Ben u geinteresseerd in een lezing rond dit onderwerp of wilt u een worshop op maat rond uw (organisatie) vragen? Mail dan b.wijffels@cailin.nl 

Deelnemers aan een lezing of workshop ontvangen een gratis exemplaar van het boekje (hardcopy).  

 

 

 

 

Gepubliceerd op: 15 december 2015